Falsafah Kopi Ala Wong Jowo

Posted by

Loading...
Menungso Kuwi Sejatine Mung Kurang Siji...Yoiku :

*NGOPI*

*NGOPI* iku Tegese *(Ngolah Pikiran),*

Mulo Kopi iku Rasane *Pait.*

Nanging Sak Pait-Paite Kopi.. isih iso Digawe Legi

*LEGI* ( Legowo ning ati )/Berlapang Dada Hatinya
Carane Kudu Ditambahi Gulo

*GULO* (Gulangane Roso)/ Mengelola Perasaan Baik
Sing Asale Soko TEBU

*TEBU* (Anteb Ning Kalbu)/ Mantab Hatinya
Banjur Diwadahi Cangkir

*CANGKIR* (Nyancangne PiKIR). Menguatkan Pikiran
Trus Di Siram Wedang

*WEDANG* (Wejangan Sing Marahi Padang) / Nasehat Yg Menentramkan Hati
Ojo lali di Udeg

*UDHEG* (Usahane Ojo Nganti Mandeg )/Usaha Jangan Sampai Berhenti
Anggone Ngudheg Nganggo Sendok

*SENDOK"* (Sendhekno Marang Sing Nduwe Kautaman)/ Pasrahkan Pada Yang Maha Kuasa
Dienteni Ben Rodo Adem

*ADEM* (Ati digowo Lerem ) / Hati Jadi Tenang
Bar Kui Diombe Seruput

*SERUPUT* (Sedoyo Rubedo Bakal Luput) / Semua Godaan akan Terhindar

Meniko Falsafahipun *KOPI*

Ayo *Ngopiii*....☕
Wilujeng enjing Sedulur Kabeh, Mugi ing Dinten niki Tansah, Pinaringan Sehat Soho Berkah Saking Gusti. Aamiin....

Sumber WAG

Loading...
loading...

FOLLOW and JOIN to Get Update!

Social Media Widget SM Widgets




Peternakan dan Herbal Updated at: 18:23

0 komentar:

Post a Comment

Copyright@2014-2016. www.AgrobisnisInfo.com . Powered by Blogger.