Falsafah Kopi Ala Wong Jowo

Menungso Kuwi Sejatine Mung Kurang Siji...Yoiku :

*NGOPI*

*NGOPI* iku Tegese *(Ngolah Pikiran),*

Mulo Kopi iku Rasane *Pait.*

Nanging Sak Pait-Paite Kopi.. isih iso Digawe Legi

*LEGI* ( Legowo ning ati )/Berlapang Dada Hatinya
Carane Kudu Ditambahi Gulo

*GULO* (Gulangane Roso)/ Mengelola Perasaan Baik
Sing Asale Soko TEBU

*TEBU* (Anteb Ning Kalbu)/ Mantab Hatinya
Banjur Diwadahi Cangkir

*CANGKIR* (Nyancangne PiKIR). Menguatkan Pikiran
Trus Di Siram Wedang

*WEDANG* (Wejangan Sing Marahi Padang) / Nasehat Yg Menentramkan Hati
Ojo lali di Udeg

*UDHEG* (Usahane Ojo Nganti Mandeg )/Usaha Jangan Sampai Berhenti
Anggone Ngudheg Nganggo Sendok

*SENDOK"* (Sendhekno Marang Sing Nduwe Kautaman)/ Pasrahkan Pada Yang Maha Kuasa
Dienteni Ben Rodo Adem

*ADEM* (Ati digowo Lerem ) / Hati Jadi Tenang
Bar Kui Diombe Seruput

*SERUPUT* (Sedoyo Rubedo Bakal Luput) / Semua Godaan akan Terhindar

Meniko Falsafahipun *KOPI*

Ayo *Ngopiii*....☕
Wilujeng enjing Sedulur Kabeh, Mugi ing Dinten niki Tansah, Pinaringan Sehat Soho Berkah Saking Gusti. Aamiin....

Sumber WAG


FOLLOW and JOIN to Get Update!

Peternakan dan Herbal Updated at: 18:23
Copyright@2014-2018. www.AgrobisnisInfo.com . Powered by Blogger.